Home

Achtergrond 243 x bekeken

Herstemming fusie bij Bloemenveiling Oost-Nederland

Bloemenveiling Oost-Nederland (VON) stemt in februari opnieuw over het al of niet samengaan met Veiling Vleuten.

Dat heeft het bestuur van de veiling na rijp beraad besloten. Er wordt tijdens een besloten vergadering op 21 februari opnieuw gestemd, en het fusievoorstel zal daarbij ongewijzigd blijven. Bestuur en Raad van Commissarissen van VON zeggen namelijk geen alternatief te zien voor het huidige fusievoorstel.

Dat er besloten is tot een herstemming heeft volgens de veiling drie redenen. Ten eerste stemde een aantal mensen volgens VON tegen uit protest tegen een verhuizing naar Ede. Het zou de tegenstemmers niet gegaan zijn om het blokkeren van de fusie met Vleuten zelf.

Ten tweede hebben kopers, medewerkers en de VON-ondernemingsraad na de eerste stemming op 23 januari uitgebreid hun steun voor een fusie kenbaar gemaakt. Ten derde merkt de veiling nu al dat sommige leden zich beraden over hun lidmaatschap, en eraan denken om lid te worden van een andere veiling. Dat zou de toekomst van VON in gevaar kunnen brengen, te meer als Veiling Vleuten straks zelfstandig naar Ede zou verhuizen en een directe concurrent wordt van VON.

Lees het dossier van Vakblad voor de Bloemisterij over de beoogde fusie tussen VON en Vleuten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.