Home

Achtergrond

Herkomstaanduiding agf VS niet van de baan

De plannen van het ministerie van landbouw in de Verenigde Staten voor verplichte herkomstaanduiding voor groenten en fruit lijkt toch dit jaar te kunnen ingaan.

De plannen zijn tot twee keer toe door het congres vertraagd onder druk van de lobbyende supermarktketens die vrezen voor te hoge administratiekosten. Nieuwe plannen lijken gestroomlijnder en wel tot een goedkeuring van het congres te kunnen leiden.

Zo kan de retail niet meer aansprakelijk gehouden worden voor foute informatie van leveranciers. Ook voldoen regionale labels als Georgia Grown en From the heart of Washington ook voor een herkomstaanduiding. Vaak zitten achter deze labels databases van telers.

De VS is een belangrijke afzetmarkt voor Nederlandse groente, al neemt het belang van de Amerikaanse markt af door de dure euro en concurrentie uit Mexico en Canada.

Of registreer je om te kunnen reageren.