Home

Achtergrond 687 x bekeken

Heftrucktest bij Boomkwekerij Marcel van Leeuwen

Boomkwekerij Marcel van Leeuwen uit Boskoop liet vorige week verschillende heftrucks opdraven en liet het personeel ermee testen.

Van Leeuwen gaat investeren in heftrucks voor intern transport, maar hij weet nog niet welk merk het moet worden. De test is bedoeld voor het personeel en Van Leeuwen wil weten wat zij van de heftrucks vinden, omdat zij ermee moeten werken.

De heftrucks die zijn getest zijn: een Prins Boxer II geleverd door SVL uit Boskoop, een Combi-Trac geleverd door Voets uit Hazerswoude, een Bigg Special op diesel, een Bigg Special op gas en een Grendia, de laatste drie geleverd door Cornelissen uit Wellerlooi.

De heftrucks draaien rondjes over het veld. Het is zichtbaar dat hoe meer profiel de banden hebben en hoe meer ze draaien, des te meer ze aan het doek op de containervelden trekken c.q. vreten. Gladde banden laten dat effect bijna niet zien, ze walsen in principe het veld, zeker als de voor- en achterbanden in een ander spoor staan.

Vooraf het testrijden heeft Joost van der Wolf, rechterhand van Marcel van Leeuwen, een formulier opgesteld waarop de chauffeurs hun bevindingen kunnen noteren. Iedere heftruck krijgt cijfers voor een groot aantal eigenschappen, waaronder voor rijgedrag, ergonomie, uitzicht, veiligheid, snelheid en motorgeluid.

Na de test worden de uitslagen intern besproken. Welk merk heftruck het het komende jaar gaat worden, is nog niet bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.