Home

Achtergrond

Heemskerk in actie voor afgebrande kinderboerderij

De gemeente Heemskerk heeft een bankrekening opengesteld voor donaties aan de op nieuwjaarsochtend afgebrande kinderboerderij Dierendorp.

De gemeente doet dit, nadat zij al 250 tot 300 euro aan donaties ontving, zo maakte Heemskerk vandaag bekend. Ook hebben particulieren en bedrijven acties in gang gezet om geld in te zamelen, aldus de gemeente.

Zo gaat de lokale radio op 12 januari een marathonuitzending verzorgen om geld binnen te halen voor de kinderboerderij. Burgemeester Jaap Nawijn zegt dat hij de spontane acties om bij te dragen aan de wederopbouw van kinderboerderij Dierendorp hartverwarmend vindt.

De kinderboerderij brandde op nieuwjaarsochtend vrijwel volledig af. In totaal kwamen bij de brand in de stal voor de grote beesten twintig dieren, waaronder twee ezels en een pony, om het leven. Het deel voor de kleinere dieren bleef wel behouden. Dit gaat 5 januari weer open.

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat nog wordt gekeken wat nodig is om de kinderboerderij opnieuw op te bouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.