Home

Achtergrond 415 x bekeken

Harige winterjassen

Sommige dieren hebben geen effen gekleurde jas aan, maar hebben een mooi motiefje. Denk aan de zebra, de giraf en de jaguar. Ook landbouwdieren hebben soms een bijzondere print: denk aan de lakenvelder-koe. Die is rood- of zwartbont met om zijn middel een wit stuk. Dat stuk is net een laken. Kijk maar naar de Dierenplaat van deze week.

Schaap in de rui
Schapen moet je scheren om de wol te krijgen. Maar het Easy Care schaap uit Wales niet. Die raakt in april in de rui. De laag wol van dit schaap is ongeveer 3 centimeter dik. Die wol laat los tijdens de rui. De vogels kunnen die wol in het voorjaar goed gebruiken: ze bekleden hun nest ermee! De wol vind je dan ook bijna niet terug in de weilanden. De vogels hebben bijna alles ‘ingepikt’.

Oplossing Puzzeltje met dierenprints
Heb je alle jassen goed bekeken?

Dit is de goede volgorde van boven naar beneden:
varken, zebra,
tijger, damhert, lakenvelder-koe.

Foto

Jos Hillebrand

Of registreer je om te kunnen reageren.