Home

Achtergrond 157 x bekeken

Half miljoen meer bezoekers voor dierentuinen

In 2007 brachten een half miljoen meer mensen een bezoek aan een dierentuin dan in 2006.

In totaal gingen meer dan 10,5 miljoen mensen een dagje op pad naar een of meerdere van de vijftien dierentuinen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Dat maakte de NVD maandag bekend.
Volgens de vereniging speelden het ”uitstekende dierentuinweer ’’ en een tweetal jubilerende tuinen een rol in de stijging van het aantal bezoekers.
In 2007 waren vijftien van de ongeveer vijftig dierentuinen in Nederland aangesloten bij de NVD. De leden voldoen daarmee aan hoge eisen, die gesteld worden aan het welzijn van dieren. Daarnaast werken de aangesloten tuinen nauw samen op het gebied van educatie, collectiebeheer en natuurbescherming.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.