Home

Achtergrond 193 x bekeken

H5N1 bij zwanen in Zuid-Engeland

Drie knobbelzwanen op een zwanenreservaat in Zuid-Engeland blijken besmet met H5N1 vogelpest.

Onderzocht wordt of ook onder de andere 600 zwanen op Abbotsfury Swannery in Dorset vogelpest voorkomt. De dode zwanen zijn tijdens een routine controle in het reservaat aangetroffen en bleken na twee dagen testen te zijn besmet met de hoog-pathogene variant van vogelgriep.

De diergeneeskundige dienst heeft pluimveehouders in de omgeving opgeroepen uiterst waakzaam te zijn. Rond het reservaat zijn de gebruikelijke veiligheids- en beschermingszones ingesteld. Bovendien wordt het personeel ingelicht over de risico's van de vogelpest-besmetting.

Zie ook: Geen extra maatregelen door H5N1 in Engeland

Of registreer je om te kunnen reageren.