Home

Achtergrond 207 x bekeken

Grote brand legt bedrijf Nijmegen in as

De brandweer heeft vandaag om kwart voor zes het sein brand meester gegeven op het bedrijventerrein Beurtvaartweg in Nijmegen.

Op het complex van De Klok Logistics woedde vanaf twee uur een zeer grote brand. De brandweer heeft het vuur bestreden met meer dan honderd man.

Het pand van De Klok Logistics, dat handelt in goederen voor de detailhandel, is meer dan 20.000 vierkante meter groot. Volgens de politie zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Een groot aantal loodsen van het bedrijf is ingestort. De brandweer heeft een hal waar tapijten liggen opgeslagen kunnen redden.

Het vuur trok honderden nieuwsgierigen. De politie moest hekken plaatsen om hen op afstand te houden. Onder hen bevonden zich veel werknemers van het bedrijf, die zeer aangeslagen waren door de brand. De werknemers zouden vanavond een verlaat nieuwjaarsfeest hebben gehad.

Locoburgemeester Paul Depla van Nijmegen spreekt van "een ramp''. Volgens K. Rengelink van De Klok vormt de locatie aan de Beurtvaartweg het hart van het bedrijf. "Hier wordt alles opgeslagen en gesorteerd'', vertelt hij terneergeslagen. Bij De Klok zijn 150 mensen in dienst. Maar indirect verschaft het bedrijf werk aan 500 arbeidskrachten. De onderneming is sinds 1942 in Nijmegen gevestigd. De Klok is één van de grote spelers in de discussie rond de herstructurering van het bedrijventerrein Beurtvaartweg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.