Home

Achtergrond

Griekenland getroffen door zware aardbeving

Griekenland is vanochtend opgeschrikt door een krachtige aardbeving. De schok had een kracht van 6,1 op de schaal van Richter, aldus het Amerikaanse seismologische centrum USGS.

De beving leidde tot paniek in dorpen en steden in het zuiden, maar voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen en is er geen noemenswaardige schade. Het epicentrum lag 124 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Athene, waar inwoners door de beving uit hun slaap werden gewekt.

Het centrum sprak in eerste instantie van een beving met een kracht van 6,5. De aardschok vond plaats om 7.15 uur (6.15 uur Nederlandse tijd), ongeveer 75 kilometer onder de aardbodem van het schiereiland Peloponnesos.

Van alle aardbevingen in Europa vindt de helft in Griekenland plaats. In september 1999 leidde een aardbeving met een kracht van 5,9 in Athene en omgeving tot de dood van ruim 140 mensen. Ongeveer 60.000 inwoners raakten dakloos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.