Home

Achtergrond

Grens frustreert samenwerking hulpdiensten

Hulpdiensten en politie van België en Nederland kunnen bij grensoverschrijdende rampen en crises niet met elkaar communiceren.

Dit probleem vraagt dringend om een oplossing, liet een speciale commissie van het Beneluxparlement vandaag weten.

Niet alleen verschillende regelgeving belemmert het samen aanpakken van grensoverschrijdende rampen of crises, aldus de commissie. Vooral de communicatie loopt mis. Zo kunnen de beide verbindingssystemen C2000 in Nederland en Astrid in België niet aan elkaar worden gekoppeld.

Daardoor kunnen hulpverleners van beide landen niet rechtstreeks met elkaar communiceren. "We leggen noodgedwongen via de meldkamer een telefonisch lijntje'', zei een woordvoerster van de politie Limburg Noord vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.