Home

Achtergrond 225 x bekeken

Goede herfst voor afzet wintergroente Duitsland

De afzet van wintergroente aan de Duitse consument ontwikkelde zich in de afgelopen herfst (van september tot en met november) positief met een plus van 7 procent ten opzichte van het gemiddelde in de voorafgaande vier jaar.

Dat constateert land- en tuinbouwmarktbureau ZMP. De positieve ontwikkeling ging ten koste van groentesoorten uit de glastuinbouw en zuidelijke streken, zoals tomaten, komkommers en paprika. De huishoudens kochten daarvan juist 7 procent minder in.

De komkommer- en paprika-afzet bereikte daarmee zelfs het diepste punt sinds 2003, aldus het bureau dat daarvoor twee factoren verantwoordelijk stelt: de hogere prijzen van de niet-seizoensgroente en het relatief koude weer in de afgelopen herfstmaanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.