Home

Achtergrond

Goede handelsstemming op IPM in Essen

De Nederlandse boomkwekers die dit jaar op de Duitse beurs IPM in Essen staan, zijn tevreden over het afgelopen seizoen en positief gestemd over de komende periode.

Dat bleek gisteren tijdens een rondgang langs verschillende Nederlandse kwekers op de beurs. De meeste Nederlandse standhouders vertellen dat ze een goed seizoen achter de rug hebben. Veel van hen zijn opvallend positief over de afzet naar Oost-Europa.

Ook voor de komende periode zijn de verwachtingen hoog gestemd. De verkoop voor het komende voorjaar is in volle gang. De kwekers geven wel aan dat de prijzen van de planten mogen stijgen. Zeker nu de kosten voor personeel, potgrond, potten en energie stijgen.

Ook onder de buitenlandse boomkwekers heerst tevredenheid over de afzet. Zo vertelt Andre Winter van Heinje Baumschulen uit het Duitse Jeddeloh dat de stemming over het algemeen in Duitsland goed is. “De werkeloosheid daalt en mensen hebben weer geld te besteden. En als het weer goed is, geeft de consument ook weer meer geld uit aan planten.”

Winter merkt daarbij op dat er ook weer meer oog is voor kwaliteit. “Twee jaar geleden liep het goedkope sortiment beter, nu zijn klanten geneigd om meer geld uit te geven aan kwaliteitsproducten.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.