Home

Achtergrond 231 x bekeken

Goed begin van het jaar voor supermarkten

Het jaar 2008 is goed begonnen voor supermarkten. In januari zagen zij de omzet ten opzichte van een jaar geleden met 7,6 procent stijgen naar 2,16 miljard euro.

De stijging is deels te verklaren doordat de oud- en nieuwjaarsverkopen in de eerste week van het nieuwe jaar vielen. Als dit effect niet wordt meegerekend komt de omzetgroei uit op 5,5 procent, zo blijkt vandaag uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

Bakker, slagerijen en groentewinkels krijgen steeds minder klanten. Deze winkels moeten het hebben van ouderen. Jongeren en gezinnen doen hun boodschappen meestal in supermarkten. Drogisterijen en warenhuizen krijgen wel steeds meer klanten, met name van alleenstaanden, aldus GfK.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.