Home

Achtergrond 177 x bekeken

Glanbia wil varkensdivisie afstoten

Het Ierse Glanbia wil haar varkensbedrijf Glanbia Meats verkopen aan het managementteam.

Glanbia Meats telt 850 werknemers in vier slachthuizen en vleesfabrieken en enkele varkenshouderijen in Ierland en verwerkt ongeveer de helft van de Ierse varkensproductie. Een deel van de productie wordt uitgevoerd, vooral naar Groot-Brittannië.

Het afstoten van de varkensdivisie komt niet onverwacht. Bij de verschillende bedrijven heeft de afgelopen tijd al een saneringsslag plaatsgevonden. Glanbia zegt in een verklaring aan de Ierse beurs dat het zich verder wil concentreren op de groeisectoren kaas, voedingsingredië nten, producten met voedingswaarde en een beperkte groep levensmiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.