Home

Achtergrond 4 reacties

Gezegende koeien voor Sint Antonius

Kardinaal Angelo Comastri zegende, zoals traditioneel gebruikelijk, een aantal dieren op het Sint Pietersplein.

Kardinaal Angelo Comastri zegende gisteren, zoals traditioneel gebruikelijk, een aantal dieren op het Sint Pietersplein. De katholieke kerk organiseert de zegening tijdens een jaarlijks feest ter ere van Sint Antonius de Grote, de beschermheer van dieren. Sint Antonius staat vanwege zijn ambtsbekleding in Egypte bekend als een van de ’woestijnvaders’ en leefde vermoedelijk ergens tussen de jaren 251 en 356 na Christus. Naast dieren beschermt hij ook onder meer gehandicapten en mandenmakers. Foto ANP

Een medewerker besproeit de spruitkool van Wim Kuiper iedere twee weken. De spruiten worden bewaard in een koelcel waar het -1 graden is. Door het sproeien ontstaat een ijslaagje dat de spruiten, in Kuipers woorden, in coma laat. De medewerker werkt voor een collega, bessenteler Henk Sturing, waarbij Kuiper vanwege een buitengewoon goede oogst tien kratten heeft gestald. Thuis staan nog 100 kratten. Kuiper levert aan een verwerker in Noord-Holland die ook buiten de ‘normale’ periode spruiten verwerkt. Omdat de spruiten van november tot februari in de koeling gaan kan hij niet de maximale oogst per hectare realiseren maar daar krijgt hij een betere marge voor terug. Kuiper: “De verwerker voegt waarde toe, schoont ze en verpakt ze in zakjes van 500 gram. Per saldo levert dat meer op.” In totaal teelt Kuiper op 2 hectare spruitkool. Foto Jan Bouwman

Bij de oprit van de N281 vlakbij het Rodastadion in Kerkrade is gisterochtend een vrachtwagen geladen met ruim zevenhonderd halve varkens door zijn assen gezakt. Een deel van lading kwam op het wegdek terecht, liet de politie weten.

Het ruimen van de varkenskarkassen heeft uren geduurd, aldus de politie. De Algemene Inspectiedienst is ingeschakeld omdat het om een vleestransport gaat. Een deel van de weg is afgezet. Niemand raakte gewond bij het ongeval. Foto ANP

De gestegen voedselprijzen hebben het besef dat de boeren onmisbaar zijn aanzienlijk verscherpt en dat is een goed uitgangspunt voor de komende health check van het EU-landbouwbeleid. Dat zei EU-landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel gisteren bij de opening van de Grüne Woche 2008 in Berlijn. De Grune Woche duurt tot eind volgende week. Foto Grune Woche

Een Zuid-Koreaanse boer trotseert het barre weer om een lokale delicatesse tijdig te oogsten: minari, oftewel knolspirae. Het zeldzame gewas is lid van de rozenfamilie en dient doorgaans als sierobject. De wortelknollen worden echter vaak verwerkt in typisch Koreaanse specialiteiten als bibinbap, een schotel met rijst en groente. Foto ANP

Een kijkje in het bedrijf van de buurman. Dat is het principe van de winteravondexcursie van LTO Noord. Zo bezochten woensdagavond 45 buurtgenoten met LTO-lidmaatschap het akkerbouwbedrijf van Angela en Carel Bouma (tweede en derde van links) in Biddinghuizen. De Bouma’s hebben een traditionele akkerbouwbedrijf met daarnaast (biologische) consumptieaardappelen en de verkoop van biologisch uitgangsmateriaal, ook via de webwinkel. Het is altijd interessant om een collega te bezoeken, meent Carel Bouma. Foto AxiPress

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mevr. Door Denkert

  En gij geleuf det?

 • no-profile-image

  domi nee

  De paus en zijn pauseclowns.
  Lach erom ...lach er om.

 • no-profile-image

  jan

  Wat een poppekast!!!!
  Ik dacht dat sinterklaas in spanje woont en niet in Rome?

 • no-profile-image

  mevr. Door Denkert

  Wat een schertsvertoning!

Of registreer je om te kunnen reageren.