Home

Achtergrond 184 x bekeken

Gewonden na crash op Heathrow

Achttien inzittenden van een vliegtuig zijn donderdag gewond geraakt bij een crash van het toestel op de luchthaven Heathrow bij Londen.

Het vliegtuig van British Airways kwam op een grasveld enkele honderden meters voor de landingsbaan terecht. De Boeing 777 kwam aan het begin van de baan tot stilstand. Aan boord waren 136 passagiers en zestien bemanningsleden. "Ik heb vandaag de loterij gewonnen'', aldus een van de opgeluchte inzittenden.

De gewonden zijn behandeld in een ziekenhuis in de buurt van de luchthaven. Enkele gewonden hadden een whiplash. Een van de achttien gewonden moest in het ziekenhuis blijven.

Een medewerker van de luchthaven zei tegen de BBC dat de piloot hem had verteld dat hij de macht over het stuur verloor en dat de elektronica niet werkte.

De Boeing 777 kwam uit Peking. Het toestel liep grote schade aan de vleugels op. Ook brak een landingsgestel af. De Britse premier Gordon Brown wilde juist vanaf Heathrow naar de Chinese hoofdstad vliegen. Door het incident liep ook zijn vlucht vertraging op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.