Home

Achtergrond 208 x bekeken

Gemeentehuis Boskoop te klein voor discussie

Hoogoplopende discussies over bebouwing van de Middelburgse Polder in Boskoop worden vanavond in het gemeentehuis en kerk besproken.

De politiek wijkt uit naar Zijdekerk nu het er naar uitziet dat het gemeentehuis de grote stroom bezoekers niet aankan. Dit meldt het Leidsch Dagblad vandaag. Op de agenda staat de toekomst van de nu nog groene polder in het oosten van Boskoop.

De stichting Red de Polder heeft de inwoners van Boskoop opgetrommeld om vanavond naar het gemeentehuis te komen. Ook Groen-Direkt heeft circa 500 kwekers opgeroepen naar het gemeentehuis te komen. "We moeten tegengas bieden'', aldus de directieleden Gert Koert en Taaf Rosbergen.

Dus neemt de gemeente Boskoop maar het zekere voor het onzekere. "In de raadzaal kunnen maar 110 mensen'', zegt woordvoerder Kees Verkade. "In het verenigingsgebouw passen er maar 145, dus dat is misschien ook te klein. Dus wijken we, voor zover ik weet voor het eerst uit naar de kerk. Dan weet je zeker dat het past. De kerk is naast het gemeentehuis. Dus we kunnen mensen makkelijk doorverwijzen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.