Home

Achtergrond 190 x bekeken 1 reactie

'Gelderland verkeerd geïnformeerd over drukjacht'

De provincie Gelderland is verkeerd geïnformeerd over de drukjacht op wilde zwijnen.

Op basis van de foutieve informatie gaf de provincie een ontheffing voor de omstreden drukjacht op de Veluwe. Dat stelde de Faunabescherming vandaag tijdens een hoorzitting van de commissie Bezwaar- en Beroepschriften van de provincie Gelderland. De drukjacht werd in november al voorlopig verboden door de rechter.

In de ontheffing is sprake van maximaal een jager en een drijver per 40 hectare natuur. Jagers geven zelf echter toe dat de methode in de praktijk alleen werkt als meer jagers en drijvers dichter op elkaar werken, aldus Niko Koffeman van de Faunabescherming. "En in dat geval begint het al snel op de verboden drijfjacht te lijken.''

De provincie Gelderland wijst erop dat er met de jagers zelf is overlegd over het aantal jagers per 40 hectare. "Bij het verlenen van de ontheffing is met iedereen gesproken en overlegd. Er is geen sprake van foutieve informatie'', zei een woordvoerster. De provincie merkt verder op dat jagers volgens de ontheffing minimaal 250 meter afstand tot elkaar moeten houden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    G.peters

    Er moeten eerst doden vallen in het verkeer,over mensen nog maar niet te spreken.Alles draait om de leugens die door het faunabeheer worden verspreid over het aantel wilde zwijnen.Er moet weer een winter komen met -20 graden vorst.Dan zal de populatie zich zelf wel uitdunnen,en kunnen de boeren hun diepvriezen weer vullen met LEKKER vlees van de wilde zwijnen.Breng mij ook een stukje vlees.Het is zo LEKKER.

Of registreer je om te kunnen reageren.