Home

Achtergrond

Gelderland legt uitbreidingsruimte voor glastuinbouw vast

De provincie Gelderland heeft vier gebieden aangewezen waar de glastuinbouw geconcentreerd kan groeien.

Buiten die gebieden is uitbreiding aan grenzen gebonden. Vier regio’s - Stedendriehoek, Noord-Veluwe, Rivierenland en Stadsregio Arnhem Nijmegen - hebben zelf besloten voortaan alle nieuwe glastuinbouwbedrijven in een gebied te bijeen te brengen. Deze gebieden worden door de gemeenten zelf in de bestemmingsplannen vastgelegd.

De regio’s Achterhoek en Vallei wijzen geen uitbreidingsgebied aan, omdat er hier weinig glastuinbouwbedrijven zijn die willen groeien. Dit betekent dat de bedrijven in die regio's maximaal 20 procent mogen uitbreiden. Willen zij meer groeien, dan moet dat in de concentratiegebieden buiten deze regio’s. Verkassen de bedrijven daarom, dan is bij de provincie een verplaatsingssubsidie van 400.000 euro beschikbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.