Home

Achtergrond 234 x bekeken

'Geen wilde dieren meer in circussen'

Er moet een einde komen aan het houden van wilde dieren in circussen. In navolging van onder meer de Partij voor de Dieren en GroenLinks wil nu ook de PvdA af van optredens van wilde dieren in het circus.

De Partij zei dit voorstel te missen in de nota dierenwelzijn die de Kamer maandag bespreekt. In die nota geeft minister Gerda Verburg (Landbouw) aan dat ze een onderzoek wil naar het welzijn van circusdieren. "Maar moet je ook geen bredere afweging maken of het doel waarvoor je dieren houdt wel redelijk is?'', vraagt de PvdA zich af.

Het CDA denkt daar heel anders over. "Wat is een wild dier. Keizer Haile Selassi bijvoorbeeld hield leeuwen en voerde ze. We zouden het dan ook moeten hebben over het houden van honden of koi-karpers en paardrijden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.