Home

Achtergrond 243 x bekeken

Geen vrijstaat muskusratten op Tiengemeten

Muskus- en beverratten krijgen niet de vrije hand op Tiengemeten.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zien niets in het voorstel van de Partij voor de Dieren (PvdD) om een experiment te starten waarbij de populatie van muskus- en beverratten zichzelf kan reguleren. De PvdD wil graag zo'n experiment omdat een proef in Duitsland zou hebben uitgewezen dat de muskusrattenpopulatie zichzelf reguleert als de dieren niet worden gedood.

GS oordelen, mede op advies van de Bestuurlijke Commissie Muskusrattenbestrijding, dat zo'n experiment in Zuid-Holland te riskant is, gelet op de ligging van de provincie ten opzichte van de zee. Op het eiland Tiengemeten kan het evenmin. Tiengemeten is een schakel tussen de Hoekse Waard en Flakkee, en muskus- en beverratten storen zich niet aan grenzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.