Home

Achtergrond 162 x bekeken

Geen Nederlander onder omgekomen AzG-werkers

De aanslag op een voertuig van de Nederlandse tak van de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) in Somalië, heeft vandaag een Keniaanse arts, een Franse logistiek medewerker en een Somalische chauffeur van de organisatie het leven gekost.

Dat heeft Artsen zonder Grenzen bekengemaakt. Ook een Somalische journalist kwam om het leven. Een medewerker raakte gewond.

Urenlang bestond onzekerheid over de nationaliteit van de slachtoffers. Kort na de aanslag meldde het Spaanse persbureau EFE dat het Europese slachtoffer een Nederlander was.

De organisatie laat in een verklaring weten "geschokt'' te zijn door de dood van het drietal in de Zuid-Somalische stad Kismayu. De lichamen van de slachtoffers, de gewonde medewerker en de rest van de internationale medewerkers zijn geëvacueerd naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De overige medewerkers zijn ongedeerd.

De precieze omstandigheden rond de ontploffing zijn nog niet duidelijk. De eerste prioriteit van Artsen zonder Grenzen is volgens de verklaring het bijstaan van de geëvacueerden en de families van de slachtoffers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.