Home

Achtergrond 369 x bekeken

GGI-Holland start met gesekst HF- en RHF-sperma

GGI-Holland, een importeur van sperma van German Genetics International, start met de verkoop van gesekst sperma van diverse Holstein- en Red Holstein-stieren onder de naam GGX.

Het bedrijf heeft sinds oktober vorig jaar al gesekst sperma van Fleckvieh beschikbaar. De stieren, waar GGX-sperma van beschikbaar komt, zijn sinds enige tijd gehuisvest bij de firma Cogent in Engeland.

Opvallend is het beschikbaar komen van GGX-sperma van de stier Gibor (Gibbon X Sunnyboy x Travis). Hij is met +71 NVI sterk gestegen in de recent verschenen nieuwe stierenindex. Samen met Ramos en Emil is hij één van de hoogste stieren met dochters uit de fokperiode en staat met 243 NVI op de zevende plaats in de gecombineerde Nederlandse NVI-lijst.

Of registreer je om te kunnen reageren.