Home

Achtergrond 187 x bekeken

Fruitveiling scherpt residubeleid aan

Bij overtreding van de residunormen stelt de Belgische veiling Haspengouw in het vervolg de teler volledig aansprakelijk voor de geleden schade. Dat heeft de raad van bestuur van deze veiling besloten.

Fruittelers van Veiling Haspengouw die nu nog betrapt worden op overschrijding van de residunormen kunnen zich niet meer verschuilen achter de veiling, meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg. De raad van het bestuur besloot tot aanscherping van het residubeleid naar aanleiding van een overtreding van de residunormen bij peren in het afgelopen jaar.

“Iedereen is op de hoogte van de reglementen en toch zijn er nog telers die zich niet aan de regels houden”, aldus veilingdirecteur Renaat Kuipers. “Bij een volgende overtreding zullen wij niet meer de naam van de veiling maar de naam van de producent gebruiken in het persbericht en de financiële consequenties niet meer laten dragen door de veiling.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.