Home

Achtergrond 217 x bekeken

'Fruitmasters levert belangrijke bijdrage aan Gelderse economie’

Fruitmasters is belangrijk voor de economie van de provincie Gelderland. Dat zei gedeputeerde Harry Keereweer zaterdag bij de officiële opening van het fustcentrum van de fruitafzetorganisatie.

De veiling levert werk aan 500 mensen en heeft innovatie en internationalisatie hoog in het vaandel. “Het bedrijf is toonaangevend in Europa en een voorbeeld voor veel bedrijven hoe het alert inspeelt op ontwikkelingen als internationalisatie en de aandacht voor gezondheid.”

Keereweer roemde Fruitmasters ook vanwege de inspanningen die het doet voor regionale stuctuurprogramma’s als Fruitpact en de Betuwse Bloem. Dat moet tot regionale clustering leiden in de Gelderse tuinbouw. "Fruitmasters is trekker van beide programma’s, waarvan we deze maand met de uitvoering beginnen.”

Enkele honderden telers, medewerkers en genodigden woonden de opening bij op het veilingterrein in Geldermalsen. Het fustcentrum is een samenwerking van Fruitmasters en verpakkingsbedrijven SCA en EPS. Zij huren bedrijfsruimte bij de fruitveiling.

Of registreer je om te kunnen reageren.