Home

Achtergrond

Fruitmasters keert 1,6 miljoen euro uit aan leden

Koninklijke FruitmastersGroep heeft 1,6 miljoen euro aan provisie terugbetaald aan de leden.

In totaal is dit ongeveer 40 procent van de in totaal door de leden betaalde provisie over 2007, meldt de afzetorganisatie. Professionele telers kunnen tot 70 procent van de betaalde provisie terug verwachten, afhankelijk van de omzet.

In 2007 keerde de afzetorganisatie 1,5 miljoen euro uit aan de telers. Dat was 45 procent van het totale provisiebedrag van 2006.

Het afgelopen jaar groeide het volume Nederlands fruit bij Fruitmasters met 11 procent. Ook de financiële omzet steeg met 6 procent. In alle productgroepen vond groei plaats, maar net als in de voorgaande jaren was de groei in zachtfruit het meest opvallend.

Of registreer je om te kunnen reageren.