Home

Achtergrond 4 reacties

'Friesland en Campina moeten vermogen terugbetalen'

De zuivelbedrijven Campina en Friesland Foods moeten het vermogen in de dode hand van hun leden na 12 jaar uitkeren.

Zij houden dat vermogen nu nog te lang vast of keren het helemaal niet uit. Dat voorstel maakt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) gisteravond bekend op een ledenvergadering.

De leden van Campina moeten nu wachten tot zij hun lidmaatschap opzeggen, voordat zij het geld van hun ledenbewijzen terugkrijgen. Het geld, dat zij verplicht op obligaties moeten zetten, krijgen zij na 16 jaar terug. De leden van Friesland Foods krijgen het geld dat zij op certificaten van aandelen A hebben staan helemaal niet meer terug.

"Aan die situatie moet een einde komen. Leden, die vertrekken bij de coöperatie of stoppen met melken, moeten hun vermogen in de dode hand geleidelijk terug krijgen. Als je nu weggaat krijg je in sommige gevallen niets mee. Als dat wel het geval is, houdt dat de directie en het bestuur van de coöperatie scherp. Zij moeten dan wel een goede melkprijs uitbetalen om hun leden te binden", stelt NMV-voozitter Peter ten Hoeve.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  BDM lid

  Kijk naar Duitsland!!!! Hoezo de dairy board mislukt? Ik denk dat de meeste in de kleine landje, niet naar de grote broeders van de DDB kijken. Want die hebben veel meer invloed als die paar arogante coöparatieve leden. Die tegen de DDB zijn!!!

 • no-profile-image

  gereard vanhommerig

  het vermogen,altans"in de dode hand", is maar een gedeelte van het eigen vermogen de rest staat op naam en is rente dragend. de huidige melk vee houders hebben dat over genomen van de vorige generatie. er is naar mijn mening niks mis mee om dit bij elkaar te houden. D D B is geflopt, dit is lariekoek wat is het volgende voorstel van het N M V ??

 • no-profile-image

  jos

  en de nmv gaat dat betalen zeker.....

  één ding kan ik garanderen, de melkprijs zal er niet van stijgen.

 • no-profile-image

  Smit

  Aan de andere kant het eigen vermogen zit bij RFF al op of boven de 40%. Wat is de noodzaak van nog meer reserveren ! Op deze wijze zal men dat misschien wat beter overwegen. Hoe zit het trouwens Bij For Farmers daar is vermogen toch ook op naam van leden gezet ?

Of registreer je om te kunnen reageren.