Home

Achtergrond

Franse retail richt zich op milieuvriendelijk en biologisch

De grootste Franse supermarktketens hebben een verklaring ondertekend waarin ze beloven zich te richten op milieuvriendelijk en biologisch geproduceerde voeding.

Dat meldt Food Production Daily. De Fédération des entreprises du Commerce et de la Distribution (FECD) vertegenwoordigt 93 procent van de hypermarkten, een totaalomzet van 178 miljard euro. In eerste instantie onderzoeken ze hoeveel CO2 wordt verbruikt bij de productie van een 300-tal belangrijke producten. De uitkomst wordt vanaf 2010 op labels getoond.

De FECD wil dat het aantal artikelen met het label 'milieuvriendelijk' verdubbelt in de komende drie jaar. Daarnaast wil de FECD de belasting van het milieu door verpakkingen verminderen met 10 procent. De ondertekenaars verklaren dat tussen 1997 en 2006 het aantal verpakkingen met 10 procent is teruggebracht terwijl huishoudens meer consumeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.