Home

Achtergrond 2 reacties

'Frankrijk geeft verzet tegen quotumverruiming op'

Frankrijk geeft het verzet tegen een verruiming van de Europese melkquotering met twee procent op.

Dit melden Duitse media. Volgens hen hebben alleen Malta, Oostenrijk, Finland en Duitsland in de laatste vergadering van het speciale landbouwcomité (CSA) tegen verruiming gestemd.

Frankrijk onthield zich, maar heeft laten doorschemeren dat het niet tegen zal stemmen. Daarmee is een blokkerende minderheid tegen de verruiming van de baan.

Ondertussen is ook LTO Nederland in gesprek met de Noordduitse afdelingen van het Duitse Bauernverband om het Duitse verzet tegen verruiming van de quotering te verminderen. "We weten dat het verzet tegen een groter quotum vooral vanuit Zuid-Duitsland komt," zegt LTO melkveehouderijvoorzitter Siem Jan Schenk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  Frankrijk heeft ook geen reden om de verruiming tegen te houden.
  De franse veehouders krijgen uit de nationale reserve van de staat gratis melkquotum als ze het nodig hebben.
  In duitsland betalen ze maar de helft van wat het hier kost. In het buitenland betalen ze quotum per liter, en hier per procent vet. Dus waarom moeilijk doen.

 • no-profile-image

  P.landbouwerspolitiek

  Melkveehoudersbelangen zijn toch niet hetzelfde als belangen van nationaal georganiseerde zuivelverwekers ?
  Een melkveehouder wil een opbrengstprijs voor zijn melk om een duurzame melkveehouderij in stand te houden en de georganiseerde nationale zuivelverwerkers willen zoveel mogelijk winst behalen en zijn bereid daarvoor de duurzaamheid uit de melkveehouderij tot midden vorig jaar te weren.
  Spreekt Siem Jan Schenk deze keer namens LTO en zijn het die hier wel mee eens?
  Dan spreekt LTO hierin zich duidelijk uit tegen een duurzame melkveehouderij en tegen Onze Minister van Landbouw en tegen de eigen leden melkveehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.