Home

Achtergrond 2 reacties

Frankrijk doet genmais MON810 in de ban

De Franse regering gaat de transgene mais MON810 verbieden door de vrijwaringsclausule in te roepen bij de Europese Commissie in Brussel.

Het besluit volgt op het advies van de Hoge Autoriteit voor transgene teelten die ernstige twijfels heeft over de veiligheid van MON810 voor mens en dier. Volgens de verklaring van het bureau van de Franse minister-president is het besluit gebaseerd op het principe van de voorzorg.

Direct na het bekend worden van de bekendmaking heeft boerenleider José Bové zijn hongerstaking tegen transgene teelten beëindigd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Miep Bos

  Een goede zaak! Al veel te lang wordt deze mais gedoogd.
  Nu zijn er ook weer plannen voor Nederlandse proefvelden met mais die bestand is gemaakt tegen glyfosaat. O.a Heino en Lelystad. Terwijl dit bestrijdingsmiddel voor vrijwel alle toepassingen verboden is in Nederland. Wil men het middel op deze manier d.m.v. de achterdeur weer binnenlaten?
  Teken de petitie tegen deze proefvelden via www.gentechvrij.nl

 • no-profile-image

  Maarten Thiebou

  Roundup (glysofaat) is al jaren een verboden bestrijdingsmiddel. Alleen al het feit dat het, afhankelijk van de grondsoort en de weersgesteldheid, er na 140 dagen nog spoorelementen aanwezig zijn, moet je ook vraagtekens zetten bij het verontreinigen van oppervlakte water. De fabrikant van dit bestrijdingsproduct is tevens de leverancier van het zaaigoed. Frankrijk zegt Nee tegen deze geteelde mais waarvan de DNA is gemuteerd. Sorry Brussel; tot hier en niet verder......

Of registreer je om te kunnen reageren.