Home

Achtergrond

Fortis begint ontmanteling ABN Amro

Fortis mag de vermogensbeheertak van ABN Amro afsplitsen van het moederbedrijf.

Dat heeft De Nederlandsche Bank (DNB) bepaald, zo maakte Fortis vandaag bekend. Het gaat om het onderdeel Asset Management. Het is het eerste bedrijfsonderdeel dat Fortis in zijn organisatie kan integreren. Fortis verwacht de afsplitsing aan het eind van het eerste kwartaal af te kunnen ronden.

"We zijn op schema'', aldus Fortis-topman Jean-Paul Votron. "Dit is een grote stap en een belangrijke mijlpaal in het integratieproces van de ABN Amro-activiteiten.''

ABN Amro, dat vorig jaar werd overgenomen door een consortium van Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis, wordt in de komende drie jaar ontmanteld. Fortis krijgt daarbij het Nederlandse kantorennetwerk, het onderdeel Asset Management en het beheer van effectenportefeuilles (Private Banking) van ABN Amro in handen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.