Home

Achtergrond 5 reacties

Forfarmers boekt sterk verbeterd resultaat 2007

Veevoercoöperatie Forfarmers verwacht over 2007 een hoge winst te hebben gemaakt.

Deze verwachting spreekt het bedrijf uit in een vandaag uitgebrachte persmededeling. Het bedrijf presteerde vorig jaar uitstekend, meldt het. De verkoop van mengvoeders steeg met ruim vijftig procent tot 2,3 miljoen ton, de omzet in geld steeg met 77 procent tot 586 miljoen euro.

Dit kwam deels doordat de mengvoergrondstoffen vorig jaar ook sterk in prijs zijn gestegen, maar feit is ook dat de resulaten uit minderheidsdeelnemingen van het bedrijf en de boekwinsten op verkochte onroerende goederen puik waren. Ook profiteerde het bedrijf naar eigen zeggen van een gunstige inkooppositie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Neelie

  wat dacht je van de NMA!

 • no-profile-image

  gert

  de boeren,waaronder de varkenshouders krijgen hopelijk flink wat geld terug

 • no-profile-image

  niet klein zerig

  Ook een "goede" varkensondernemer heeft een onderneming die op midellange termijn en zeker op lange termijn rendement geeft. Ook in slechte tijden hoort men deze niet klagen ook als een ander dan wel winst maakt. Het zal hem er juist in sterken om te zien of er in die periode maatregelen te treffen zijn waardoor de liquiditeit niet in gevaar komt. Dat heet vooruit zien, zaakjes gergeld hebben, manager zijn etc. Dus niet zo klein zerig jongens, komop er tegenaan. Regel je zaakjes.

 • no-profile-image

  Jan

  Het is blijkbaar de maand waarin de mengvoerleveranciers hun torenhoge winsten over 2007 presenteren.
  En de varkenshouders.. die verzuipen langzaam. Blijkbaar lukt het niet om de mengvoerindustrie op scherp te krijgen door de meeste varkenshouders, anders zagen die winstcijfers er anders uit.

 • no-profile-image

  boerke

  De hebbers ,,,, helemaal met je eens jan
  Maar wat zullen we er is aan doen ????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.