Home

Achtergrond 202 x bekeken

FloraHolland test nieuw afzetsysteem

FloraHolland start half januari een proef met een nieuw virtueel afzetsysteem E-trade.

Dit systeem is gekoppeld aan de klokverkoop. Doel is dat telers hun aanbod toegankelijker kunnen maken.

E-trade werkt met verschillende verkoopmomenten. Bij de standaardverkoop zetten telers het aanbod met prijs, voor 10.00 uur in het systeem en tot 15.00 uur kan de handel bestellen. De teler levert de bestelling aan samen met de normale klokaanvoer. De veiling verwerkt de bestelling verder.

Bij de verkoop uit de buffer kan de teler (een deel van) zijn klokaanbod via E-trade aanbieden. Tot 24.00 uur kan er besteld worden door de handel. De veiling zorgt voor de aflevering, voor 06.00 uur ’s ochtends. Het aanbod dat niet virtueel verkocht is, verschijnt normaal voor de klok.

De pilot wordt uitgevoerd met circa vijf handelsbedrijven en vijfentwintig telers en zal tot juni duren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.