Home

Achtergrond 325 x bekeken

FloraHolland ondervindt geen hinder onrust Kenia

De onrust afgelopen weekeinde in Nakuru en in het belangrijkste productiegebied van FloraHolland, Naivasha, leidt tot nu toe tot weinig problemen voor de bloemenveiling.

Volgens een woordvoerster dinsdag verlopen alle transporten zoals normaal. Het lokale kantoor van FloraHolland had gisteren contact met diverse bedrijven in de getroffen gebieden. Volgens FloraHolland denken de meeste mensen in Naivasha dat de rust binnen 1 à 2 dagen zal wederkeren.

Het leger zorgt ervoor dat het bloementransport niet wordt gehinderd. Wel is het zo dat werknemers niet of moeilijk naar de farms kunnen komen. "Maar de Keniaanse kwekers die aan ons leveren, lukt het iedere keer om de vracht op het vliegveld te krijgen. In feite merken we er niets van'', aldus de zegsvrouw.

Bij nieuwe onlusten gisteren kwamen tientallen mensen om het leven bij gevechten tussen rivaliserende jeugdbendes en bij politie-invallen in de sloppenwijken van de westelijke stad Nakuru. Ook in andere stadjes en dorpen in de vruchtbare Rift Vallei kwamen mensen om, waaronder in Naivasha, tot voor kort een populaire toeristenplaats.

Sinds de presidentsverkiezingen zijn ruim negenhonderd mensen omgekomen bij de etnische onlusten tussen aanhangers van Kibaki en Odinga. Zeker een kwart miljoen Kenianen is op de vlucht geslagen.

Lees het ooggetuigeverslag van bloemenkweker Joop Dame in Kenia op vakbladvoordebloemisterij.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.