Home

Achtergrond

FNV: kabinet creëert wegwerppersoneel

De FNV vreest dat het kabinet de deur openzet voor ’wegwerppersoneel’. Voorzitter Agnes Jongerius van Nederlands grootste vakbeweging waarschuwde maandag voor ”Amerikaanse toestanden” in Nederland

Jongerius komt met de waarschuwing omdat PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) wil experimenteren met het niet verzekeren van mensen met kleine baantjes voor arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

De FNV-voorzitter stelde in haar nieuwjaarsspeech de kabinetsdoelstelling om 80 procent van de beroepsbevolking aan het werk te krijgen ”van harte te ondersteunen, maar niet ten koste van alles”. Zij hekelde daarbij de onzekere situatie voor het groeiende aantal flexwerkers en postbezorgers die op basis van stukloon werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.