Home

Achtergrond 221 x bekeken 1 reactie

Extra controles op misstanden bij behandeling Polen

De Arbeidsinspectie gaat dit jaar intensiever controleren op misstanden bij de behandeling van Polen en werknemers uit andere landen uit Midden- en Oost-Europa.

Dit zei directeur Jaap Uijlenbroek van de Arbeidsinspectie vandaag in zijn nieuwjaarstoespraak. In het eerste kwartaal van 2008 komen er 800 extra controles op ontduiking van het minimumloon in de sectoren waar van oudsher de meeste Oost-Europeanen werken, zoals in de land- en tuinbouw.

Zoals minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in december in de Tweede Kamer aankondigde komen er extra inspecties naar mogelijke onderbetaling, te lange werktijden en slechte werkomstandigheden. Voor het eerst deelt de Arbeidsinspectie boetes uit aan bedrijven die weliswaar het minimumloon betalen, maar mensen daarvoor te lang laten werken.

Daarnaast blijft de Arbeidsinspectie onverminderd controleren op illegale arbeid. Die controle is nodig om te voorkomen dat legale arbeidskrachten worden verdrongen door laagbetaalde en slecht behandelde illegale werknemers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    werkgever

    Waar is de aid nou toch weer mee bezig . Als die poolse werknemer niet goed behandelt word , dan gaat hij/zij vanzelf wel weg ,zo simpel is dat en dat geld ook als hij/zij niet goed betaald word. Dat zijn teminste mensen die nog willen werken en het leven respecteren . Jammer hoor dat we weer zo'n nederlandse aid er in moeten zetten om de mensen te controleren die willen werken en wie zal dat betalen , zo'n luie flikker lekker in z,n autootje rondkeutelen en even bij een werkgever stoppen met z,n oranje jasje even de bink uithangen ! Waarom gaan ze niet alle werkelozen na die de boel besodemieteren en haal ze op in dat aidkarretje en breng ze naar de werkgever en zet ze aan het werk !!!! 80% van de werkelozen zijn juist de mensen die de nederlandse bevolking mishandelt !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.