Home

Achtergrond

Export naar Duitsland trekt langzaam aan

De export van boomkwekerijproducten naar Duitsland verkeerde diverse jaren in zwaar weer.

Inmiddels neemt de vraag toe en veel ondernemers zijn niet ontevreden over de prijsvorming. De gebroeders Seuren uit Lottum hebben wat de export naar Duitsland betreft enkele lastige jaren achter de rug. John Seuren: "Afgelopen najaar gingen er echter meer rozen weg dan de seizoenen hiervoor. Vooral de postorderbedrijven deden het relatief goed. Wellicht doordat de consument toch een stukje gemak zoekt."

Hoewel er dit najaar meer wegging, was het volgens Seuren nog steeds moeilijk om een goede prijs te krijgen. De kweker wijt de slechte prijsvorming onder meer aan de grote concurrentie tussen de ketenbedrijven.

Ook laanboomkweker Geert van Iersel uit Oirschot is positief over de ontwikkelingen op de Duitse markt. "Hoewel de export richting Duitsland een aantal jaren moeizaam verliep, gaat het nu beter. We raken de bomen niet alleen makkelijker kwijt, ook de prijzen zijn beter."

Van Iersel denkt dat vooral de aantrekkende Duitse economie ertoe heeft bijgedragen dat de situatie is verbeterd. "Er is zelfs weer sprake van enige schaarste in de laanbomen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.