Home

Achtergrond 238 x bekeken

Energiecombinatie Bergerden bijna failliet

Aan de EnergieCombinatie Bergerden (ECB) in Huissen is vanmorgen surseance van betaling verleend.

ECB is een energiebedrijf dat elektriciteit, gas, warmte en CO2 levert aan de 17 tuinders in het gebied Bergerden. De energieleveringen aan de aangesloten tuinbouwbedrijven bij de EnergieCombinatie, en dat zijn 17 bedrijven, zijn op dit moment wel veilig gesteld.

De reden van surseance van betaling is dat het niet mogelijk was de sanering van de schuldenpositie te financieren alsmede noodzakelijke investeringen. Tevens hebben crediteuren ECB gedagvaard en is er een voortslepende onenigheid met een grote crediteur dat niet kon worden opgelost.

ECB heeft een eigen elektriciteits-, gas-, verwarmings- en CO2-net. Verder heeft het bedrijf wkk’s, ketels en buffers. ECB nam in 2007 ongeveer 20 miljoen m3 aardgas af. Er staat ongeveer 15 MWe aan wkk’s opgesteld. In de directie van ECB zitten twee telers die in het gebied gevestigd zijn en ECB heeft één medewerker in dienst. Via de Coöperatieve Vereniging Bergerden u.a. zijn de tuinders die grondeigenaar zijn in het tuinbouwgebied Bergerden, aandeelhouder van ECB.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.