Home

Achtergrond

El Hema trekt 50.000 bezoekers

De tentoonstelling El Hema in Amsterdam heeft in totaal ruim 50.000 bezoekers getrokken. Dat heeft de organisatie, de culturele instelling Mediamatic, bekendgemaakt.

De expositie in de hoofdstad sloot vandaag voorgoed de deuren. ,,We zijn een kleine instelling, dus voor ons doen is dat bezoekersaantal heel goed'', aldus een woordvoerder van Mediamatic. ,,Per vierkante meter hebben we vorig jaar meer bezoekers gehaald dan bijvoorbeeld het Stedelijk Museum.''

El Hema stelt een oosterse versie van het oer-Hollandse warenhuis voor, compleet met halal rookworsten, Arabische chocoladeletters en Palestijnensjaals. De echte Hema reageerde in eerste instantie gepikeerd op het kunstproject, maar draaide later bij en verleende zelfs haar medewerking.

De tentoonstelling in het Post CS gebouw opende eind augustus en zou eigenlijk al eerder dichtgaan, maar werd wegens de grote belangstelling verlengd. El Hema won de Nederlandse Design Prijs in de categorie 'visuele identiteit'. Mediamatic praat momenteel met nog onbekende instellingen in Den Haag, Rotterdam en Utrecht om ook in die steden een soortgelijke expositie te organiseren.

Met een speciaal feest kwam de tentoonstelling in Amsterdam zondagavond geheel in stijl tot een einde. Terwijl bezoekers zich te goed deden aan Arabische hapjes en wijn, traden de gelegenheidsformatie Burka Big Band en de Iraakse dichter Baban op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.