Home

Achtergrond

El Hema-tentoonstelling naar andere steden

De tentoonstelling El Hema van de culturele instelling Mediamatic in Amsterdam krijgt binnenkort zeer waarschijnlijk een vervolg in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Dat maakte een woordvoerder vandaag bekend. Mediamatic voert momenteel vergevorderde gesprekken met soortgelijke organisaties in de drie steden om ook daar een expositie te organiseren. Welke instellingen dat zijn, wilde de zegsman nog niet kwijt.

De El Hema-tentoonstelling stelt een Arabische variant van het oer-Hollandse warenhuis voor, compleet met halal rookworsten, Arabische chocoladeletters en Palestijnensjaals. De echte Hema reageerde in eerste instantie gepikeerd op het kunstproject, maar verleende later haar medewerking.

De expositie in het Post CS gebouw in het centrum van Amsterdam sluit zondag de deuren. Eigenlijk zou dat al eerder gebeuren, maar wegens de grote belangstelling verlengde Mediamatic El Hema. De tentoonstelling won in oktober de Nederlandse designprijs in de categorie 'visuele identiteit'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.