Home

Achtergrond 4 reacties

Eindhovense onderzoeker ontwikkelt verf uit mais

De toekomstige verflaagjes op auto’s, wasmachines of computers komen niet meer uit aardolie maar uit biologisch materiaal. Coatings uit mais bezitten zeker even goede eigenschappen als bestaande coatings.

Dat stelt Bart Noordover in het proefschrift, waarop hij op donderdag promoveert aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het onderzoek is ingegeven door de stijgende prijs van aardolie. Die zet de industrie flink onder druk om snel naar alternatieve grondstoffen te zoeken voor hun kunststoffen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rik

  normaal reageren?? ik vond de jouw opmerking nogal kleinerend, vandaar die reactie. En ik had ook al aangegeven dat de titel niet klopte. Want wanneer je goed leest, lees je dat Bart Noordover stelt dat 'coatings uit mais zeker even goed eigenschappen bezitten als bestaande coatings'. Er wordt dus niets gezegd over dat hij de verf heeft ontwikkelt.

 • no-profile-image

  Rik

  Hi Andrew, kunnen ze daar in Amerika geen Nederlands lezen? Hier wel namelijk. Er staat namelijk niet dat hij die verfstof uitgevonden heeft, maar dat hij de eigenschappen van 'maiscoatings' en 'gangbare coatings' met elkaar heeft vergeleken. De titel klopt alleen niet.
  Dus Andrew, jammer maar helaas, wij weten hoe het zit, jij niet.

 • no-profile-image

  andrew

  hi there bart ,ik denk niet dat jij de uitvinder bent van verf uit mais ,want hier zijn er al bedrijven die niets anders gebruiken dan verf gemaakt uit mais . gebruiken jullie daar in nederland nog de gewone inkt om te printen op papier ? hier is dat meest van inkt gemaakt uit mais , nou geluk ermee en hoop dat niemand het doorkrijgt ,zodat jij lekker kan promoveren !

 • no-profile-image

  ANDREW

  YAH RICK ,wij weten het niet ! De titel zegt dus "EINDHOVENSE ONDERZOEKER ONTWIKKELT VERF UIT MAIS " Mijn nederlands zal wel niet zo goed zijn als die van jou , maar helaas , dat was wat ik erop uit maakte . Je zou er dus ook een beetje normaal op kunnen reageren , zoals ik deed maar je kan zeker geen opmerkingen verdragen , jammer hoor . Ik hoop niet dat alle nederlanders zo kort van stof zijn . Bart succes met je promotie !

Of registreer je om te kunnen reageren.