Home

Achtergrond 1 reactie

Efsa positief over klonen dieren

Het klonen van dieren is niet riskant voor mens, dier of milieu.

Het Europees agentschap voor voedselveiligheid Efsa heeft dat gesteld in een ontwerptekst. Vlees en melk van gekloonde dieren is net zo veilig als van andere dieren.

"Hoewel de sterfte en ziekte onder gekloonde dieren aanzienlijk hoger is dan onder gewone dieren, tonen gezonde klonen en hun nageslacht dat de techniek succesvol kan worden gebruikt voor vermeerdering van rundvee en varkens'', concludeert de tekst. Het EU-bureau verzamelt nog tot eind februari reacties.

De Eurogroup for Animals pleitte donderdag vast voor een direct verbod op het klonen van dieren voor voedsel: "Het kloonproces is inefficiënt, verspilt dierenlevens en kan veel pijn en leed veroorzaken. Dieren worden gezien als dingen in plaats van levende wezens met een gevoel.''

Eind dit jaar schrijft het EU-bureau een eindrapport. Daarna neemt de Europese Commissie een standpunt in.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Dit heeft alleen maar te maken met patenten. Net als bij Gentech gewassen, op alles zit copyright. M.a.w. de vrijheid wordt wederom aangetast.
  Vrije boeren bestaan straks niet meer, alles is in handen van de pharmaceutische en chemische en biotechnologische bedrijven.
  Het is al zo erg in Z.Amerika met de soja dat overgewaaid stuifmeel 'vrije' gewassen besmet. De boer van het vrije gewas krijgt een claim voor diefstal.
  Dus is gedwongen ook de gepatenteerde soya te gaan zaaien.
  Dus vlees van gekloonde dieren valt ook onder copyright en wat is fokken en opfokken? Juist... verlies van vrijheid en ook nog eens diversiteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.