Home

Achtergrond

EU geeft Napels maand om afval op te ruimen

De Europese Commissie geeft Italië nog een maand om de afvalberg in Napels op te ruimen, anders volgen sancties vanuit Brussel.

Volgens Europees commissaris Stavros Dimas (milieu) komt de crisis rond het afval in Napels niet uit de lucht vallen. Italië voldoet al veertien jaar niet aan EU-wetgeving op het gebied van afvalverwerking, aldus Dimas. Het is daar al meerdere keren voor veroordeeld door het Europese Hof van Justitie.

Napels en omgeving kampen met grote problemen met het ophalen en verwerken van vooral huishoudelijk afval. Sinds half januari is het Italiaanse leger bezig het afval in de straten op te ruimen. Een klein deel wordt naar Duitsland gestuurd. Ook de Nederlandse afvalverwerker AVR-Van Gansewinkel heeft zijn diensten aangeboden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.