Home

Achtergrond 912 x bekeken 3 reacties

EU daagt Polen voor Europees Hof

De Europese Commissie daagt Polen voor het Europese Hof van Justitie voor het verbod op transgene zaden.

Volgens de Commissie mist het invoerverbod een juridische grondslag. Polen beriep zich vorig jaar op het recht om transgene gewassen te weigeren, ook die gewassen die volgens Efsa waren goedgekeurd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Miep Bos

  Het is inderdaad niet echt democratisch als je als land niet zelf meer mag bepalen wat er wel of niet mag worden verbouwd. Dat is inderdaad flink schrikken. Nu maar afwachten wat er verder in Frankrijk gaat gebeuren. In ieder geval hebben ook al 3 miljoen Italianen hun handtekenig gezet tegen gentech, die houden hun traditionele voedselbereiding en -verbouwing ten minste nog in ere!
  Een petitie tegen gentech proefvelden in Nederland is tenslotte te downloaden
  via www.gentechvrij.nl

 • no-profile-image

  M. Vlasveld

  Wat zullen dePolen blij zijn met het lidmaatschap als horen dat de europese commissie vindt dat ze niet zelf mogen bepalen wat ze op hun land verbouwen! Die Europese commissie moet besluiten terugdraaien die bij voortschrijdend inzicht over de nadelige gevolgen niet genomen hadden moeten worden. Het is niet makkelijk om te erkennen dat het anders had gemoeten, maar het kan wel en lucht enorm op.

 • no-profile-image

  Ria Mentink

  Polen wordt voor het gerecht gedaagd.
  Zo machtig is de samenwerking tussen de politiek en het bedrijf Monsanto intussen geworden, dat Polen het recht niet heeft om gen-zaden te weigeren!

  Ook de gewone burger kan steeds minder voor zichzelf opkomen. Het is alarmerend als politieke en economische machten op deze manier over de levens van mensen kunnen beschiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.