Home

Achtergrond 184 x bekeken

Duitsland meest bezochte vakantieland in 2008

Dit jaar viert het merendeel van de Nederlanders hun vakantie in Duitsland.

Dat is de verwachting van de ANWB, zo maakte de organisatie vandaag bekend. In 2008 worden ongeveer 2,9 miljoen vakanties in Duitsland doorgebracht. "Het gaat hier wel om alle vakanties, dus ook de driedaagse tussendoortjes'', aldus de ANWB. Het land is vooral populair onder wandelaars, fietsers en liefhebbers van stedentrips.

Frankrijk volgt met 2,6 miljoen vakanties. België is met 2,1 miljoen vakanties een goede derde. Spanje staat met 1,6 miljoen vakanties op de vierde plek.

De ANWB verwacht dat het aantal vakanties in 2008 uitkomt op ongeveer 35 miljoen. Vorig jaar steeg het aantal buitenlandse vakanties met 5 procent, terwijl het aantal binnenlandse vakanties licht afnam.

Volgens de ANWB stijgt het aantal binnen- en buitenlandse vakanties niet. Dit komt door de ongunstige koopkrachtprognose en de stijgende prijzen van vliegtickets. Het aantal vliegvakanties zal rond de 9,5 miljoen liggen.

De Verenigde Staten blijft nummer één van verre bestemmingen. Door de huidige dollarkoers en de verkiezingsstrijd staat het land volop in de belangstelling. De Nederlandse Antillen en Canada profiteren ook van de huidige dollarkoers en komen respectievelijk op een tweede en derde plaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.