Home

Achtergrond

Duitse havens tegen Waddenzee als werelderfgoed

De Centrale Vereniging van Duitse Zeehavenbedrijven (ZDS) is tegen de voordracht van de Waddenzee voor de Werelderfgoedlijst van de VN-cultuurorganisatie Unesco.

Dit heeft de ZDS vandaag in Hamburg meegedeeld. De ZDS, waarin de havens van onder meer Hamburg, Bremen en Cuxhaven zijn vertegenwoordigd, vreest voor de ontwikkelingsmogelijkheden van de zeehavens als er strengere normen gaan gelden voor de bescherming van de Waddenzee.

Het Nederlandse kabinet besloot in december tot de voordracht van de Waddenzee voor de Werelderfgoedlijst. Duitsland en de Duitse deelstaten Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein zijn akkoord, Denemarken en de Duitse deelstaat Hamburg (nog) niet. Het onderwerp speelt al een rol in de campagne voor de deelstaatverkiezingen op 24 februari.

Het Koninkrijk der Nederlanden heeft nu zeven vermeldingen op de Werelderfgoedlijst: het voormalige eiland Schokland, het Woudagemaal in Lemmer, de Stelling van Amsterdam, het Rietveld-Schröderhuis in Utrecht, de molens van Kinderdijk, de historische binnenstand van Willemstad op Curaçao en de polder De Beemster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.