Home

Achtergrond

Duitse geweldpleger naar strafkolonie Siberië

Een 16-jarige Duitse geweldpleger uit Giessen moet van de justitie en sociale diensten in Hessen naar Siberië.

De beoogde 's winters bitter koude strafkolonie kent vrijwel geen moderne communicatiemiddelen en wordt daarom 'arm aan prikkelingen' genoemd. Daardoor zou de recidivist minder blootstaan aan impulsen die hem opnieuw de fout in drijven. Dit berichtte donderdag het dagblad Die Welt.

De strafkolonie is echter niet alleen arm aan prikkelingen maar ook arm aan onder meer moderne sanitaire voorzieningen en verwarmingstechniek. Om de koude buiten de deur te houden moet er hout worden gehakt en behoeften worden in een beerput op een binnenplaats gedaan.

Er is geen enkele luxe. De veroordeelde 'crashkids' zijn de hele dag in de weer in de Duitse strafkolonie van Sedelnikovo ten noordoosten van de stad Omsk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.