Home

Achtergrond 206 x bekeken

Duits glasproject kan van start

De gemeenteraad van de stad Heide heeft deze week officieel besloten tot de aanleg van een groot glastuinbouwproject aan de Duitse noordkust vlakbij de Bremerhaven.

In totaal moet hier 22 hectare glas verrijzen voor de teelt van groente. Afzetorganisatie Landgard is één van de partijen bij de aanleg van het gebied waar Nederlandse en Duitse teeltbedrijven belangstelling voor hebben getoond.

In totaal zal 18,1 miljoen euro in het project gestoken worden. De besluitvorming liep vertraging op door de onderhandelingen over de energieprijs. De kassen kunnen verwarmd worden door een nabijgeleden Shell-raffinaderij.

Na enkele jaren wordt een uitbreiding van het gebied gepland met nog eens 25 hectare. De producten worden via Landgard verhandelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.