Home

Achtergrond 267 x bekeken

'Duijzer vertrekt te vroeg'

Voorzitter Dirk Duijzer van het Productschap Tuinbouw (PT) vertrekt te vroeg.

Dat stellen zowel handelskoepel FrugiVenta als de Nederlandse Fruittelersorganisatie NFO. Volgens voorzitter Johan van Haarlem doet het vertrek hem denken aan de voetballerij. "Hij is net herbenoemd in november. Zijn periode is nu net begonnen. Dat zie je in de voetballerij ook." Twee jaar is voor zo’n functie te kort, stelt hij. "Daar zit spanning in. Iedereen zal dat te kort vinden. Ik hoop niet dat het tot vertraging bij de belangrijke dossiers leidt."

Ook Baljeu vindt twee jaar te kort voor de voorzittersfunctie. "Ik vind het tekort, maar ik kan me voorstellen dat hij die kans grijpt bij de Rabobank."

Vrijwel alle partijen in de tuinbouw betreuren zijn vertrek en zijn verrast. "Hij heeft uitstekend gefunctioneerd. Dat blijkt wel, want hij is net herbenoemd", zegt Van Haarlem. Baljeu zegt zijn aanvankelijke wantrouwen tegen een voorzitter uit de teelt te hebben laten varen. "Het is een heldere vent en hij heeft de belangen van de sector breed heel goed vertegenwoordigd." Ook Glaskracht is van mening dat Duijzer belangrijke dossiers voor de sector goed heeft getrokken. "Hij heeft projecten op uiterst deskundige wijze gestalte gegeven", zegt voorzitter Nico van Ruiten.

Hij pleit voor een snelle benoeming van een opvolger. Volgens dagelijks bestuurslid Van Haarlem is de zoekprocedure opgestart en circuleert het lijstje met kandidaten van twee jaar nog steeds.

Of registreer je om te kunnen reageren.