Home

Achtergrond 520 x bekeken

Drie Groentetelers naar Nieuwland in Luttelgeest

Drie glasgroentetelers zijn zo goed als rond met de aankoop van totaal 135 hectare glas in het nieuwe glastuinbouwgebied Nieuwland bij Luttelgeest.

Zij tekenen 15 januari de koopaktes voor drie kavels van ongeveer gelijke grootte. Het gaat om ieder geval twee tomatentelers en een andere groenteteler. Alle drie de telers komen uit De Kring.

Wie het precies zijn, wil Leo Neeleman, acquisiteur in het gebied, nog niet zeggen. "Het is nog niet helemaal definitief." Dat staat 15 januari te gebeuren. Volgens hem is de interesse naar grond in het gebied groot. De eerste kas (van 10 hectare) van de broers Robert en Thomas Prins in het gebied wordt momenteel gebouwd. Daar wordt half februari geplant. Verder zijn de onderhandelingen vergevorderd met een glasgroenteteler die een kavel wil van 40 hectare en een tomatenteler die ruim 20 hectare wil.

In totaal is er 450 hectare uitgeefbare grond voor de glastuinbouw. De kavels zijn groot. De plannen die er in het gebied waren voor een mega-grote kas van 100 hectare met daarin verschillende compartimenten, gaat volgens Neeleman niet door.

De acquisiteur merkt op dat de interesse in het gebied groeit, sinds minister Van der Hoeven van Economische zaken aangaf dat de telers met een wkk voorrang moeten krijgen op het net. "De toekomst van dit nieuwe glastuinbouwgebied hing af van het terugleveren van stroom."

Lees meer over het glastuinbouwgebied Nieuwland op www.weekbladgroentenenfruit.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.